Aszalt szilvás-diós süti
Hozzávalók:
6 tojás
8-10 dkg xilit
1 tk. citromlé
10 dkg darált mandula (Aldis, héjas)
15 dkg darált dió
20 dkg aszalt szilva
2 tk. szódabikarbóna
2 tk. fahéj
sütés után szilva lekvár a tetejére/bele (opcionális)
sütés után szilva lekvár a tetejére/bele (opcionális)
Elkészítés:
Az aszalt szilvát 40 g dióval aprítógépbe tesszük és
összeaprítjuk (késsel is lehet, én nem vesződtem vele).
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a citromlével
keményre verjük, a sárgáját a xilittel és a fahéjjal fehéredésig.
A sárgájához kanalazzuk az aszalt szilvás pépet, a többi
száraz hozzávalót és a fehérje 1/3-át és összekeverjük. Majd a végén a maradék
fehérjét is belekeverjük óvatosan kanállal.
20*20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170
fokra előmelegített sütőbe toljuk. 30-40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése