2013. október 31., csütörtök

Aszalt szilvás-diós süti

Kekszen kívül inkább csak egy héten egyszer vagy hétvégén van időm sütni. Most erre esett a választásom. Isteni lett.


Aszalt szilvás-diós süti



Hozzávalók:

6 tojás

8-10 dkg xilit

1 tk. citromlé

10 dkg darált mandula (Aldis, héjas)

15 dkg darált dió

20 dkg aszalt szilva

2 tk. szódabikarbóna

2 tk. fahéj
sütés után szilva lekvár a tetejére/bele (opcionális)



Elkészítés:

Az aszalt szilvát 40 g dióval aprítógépbe tesszük és összeaprítjuk (késsel is lehet, én nem vesződtem vele).

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a citromlével keményre verjük, a sárgáját a xilittel és a fahéjjal fehéredésig.

A sárgájához kanalazzuk az aszalt szilvás pépet, a többi száraz hozzávalót és a fehérje 1/3-át és összekeverjük. Majd a végén a maradék fehérjét is belekeverjük óvatosan kanállal.

20*20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 30-40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése