2014. március 3., hétfő

Karalábéfőzelék

Én, aki korábban a karalábét kizárólag nyersen (a zellert még a levesből sem) voltam hajlandó elfogyasztani, mikre nem vetemedek. Főzelékek, párolt karalábé, zeller akárhogyan. Ilyen ez a paleo :)

Az eredeti szintén a Ritakonyhájáról van.

Karalábéfőzelék

Hozzávalók (2 főre):
2 közepes karalábé
víz (annyi hogy kissé ellepje)
házi vegeta

1 tk kakukkfű
1 ek szezámliszt
1 dl kesutejszín (kb. egy marék kesudióból, forró vízzel felöntve, majd sokáig turmixolva)
1 tojás sárgája
½ citrom leve
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A karalábékat megpucoljuk, majd nagylyukú sajtreszelő méretűre reszeljük.
A vízzel, vegetával és sóval feltesszük főni. Majdnem puhára főzzük.
A kesutejszínt kikeverjük a tojás sárgájával és a szezámliszttel, majd hozzáöntjük a karalábéhoz, besűrítjük.
Hozzátesszük a citrom levét is és keverünk rajta egyet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése