2014. március 3., hétfő

Sárgarépafőzelék

Az eredeti a Ritakonyhájáról származik. Sült kolbásszal ettük, nagyon finom volt.

Sárgarépafőzelék

Hozzávalók (4 főre):
1000 g sárgarépa
40 g vaj
2 ek olíva olaj
1/2 szál póréhagyma
3 szál újhagyma
1 tk szárított kakukkfű

házi vegeta
1 ek kókuszcukor
1 narancs leve (opcionális, én nem éreztem ki rajta)
150 ml Cocomas kókuszkrém
3-4 tojás sárgája
víz

Elkészítés:A pórét és az újhagymát karikára vágjuk.
A sárgarépát kisebb kockákra aprítjuk.
Egy lábosban felhevítjük a vajat az olajjal, majd rászedjük a hagymákat. Megfonnyasszuk.
Ekkor rászedjük a kockára vágott sárgarépát, sózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük, és közepes lángon, folytonos keverés mellett félpuhára dinszteljük.
Ekkor megszórjuk a kókuszcukorral, karamellizáljuk, majd felöntjük a vízzel, megszórjuk a vegetával.
Annyi folyadékot öntsünk rá, hogy 3 ujjnyival ellepje a zöldséget.
Megpároljuk, de nem főzzük szét a répákat.
A tojássárgájákat a Cocomassal és egy merőkanál főzőlével kikeverjük, majd belecsorgatjuk a főzelékbe. Besűrítjük. Végül belekeverjük a narancslevet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése