2015. december 23., szerda

Karácsonyi visszatérés

Időközben újabb csemetével gyarapodtunk, aki immár 9 hónapos, darabosan falatozik serényen (egyelőre még fogatlanul, de ügyesen rág, harap), azért az anyatejet sem veti meg.
Már 6 hós kora előtt kinézte a kaját a szánkból, így már nyáron barackot cuppogott - módjával. Mostanra már nagyjából végigette a repertoárt, de főleg banán (reggeli), főtt alma, körte, meggy, avokádó (vacsora), párolt répa, brokkoli, sült édeskrumpli, sütőtök olykor némi sült csirkével (ebéd) a menüje. Születése óta pehelysúlyú, de szép egyenletesen gyarapodik, már épp hogy csak támaszkodva ácsorog, szélsebesen mászik, nagyokat kacagnak a tesóval.
A tesó (alias Manócska) 1,5 év házi paleo kosztos bölcsivel a háta mögött, lassan 1 éve óvodás. Sajnos az oviban azt eszi, amit a többiek. Eleinte nem evett meg semmit. Mostmár megeszik majdnem mindent (sajnos), de itthon továbbra is paleot eszik. Azért az némi büszkeségre ad okot, hogy a dédi palacsintája nem ízlett neki, a tejet/kakaót még csak meg sem kóstolja, a tejcsokimikulásból sem fogyott sok (túl édes). Magyarázgatjuk neki, hogy miért nem eszünk ezt vagy azt... amit aztán elmesél az óvónéniknek is.Boldog karácsonyt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése