2016. február 4., csütörtök

Mákos guba

Ezt a receptet már korábban is készítettük (innen), most ismét előkerült. Ismét sikert aratott.

Mákos guba

Hozzávalók:
1 kg alma kimagozva, darabokra vágva
1,5 ek. kókuszzsír
100g darált mák
1 ek. xilit
citromhéj

5 tojás
1 ek. xilit
100 ml kókuszkrém
vaníliaaroma
1,5 ek. kókuszliszt

Elkészítés:
Az almadarabokat a kókuszzsíron pár percig pároljuk, majd hozzáöntjük a mák-xilit-citromhéj keveréket és még 2-3 percig pároljuk.
A tojásokat 5 percig nagyon habosra verjük, majd hozzátesazük a többi hozzávalót is.
Az almákat egy kivajazott üvegtálba öntjük és ráöntjük a tojást is.
175 fokon 25 percig sütjük.
Kókuszkrémhabbal is tálalhatjuk. Illetve megbolondítható egy kevés meggyel az alma egy része helyett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése