2012. július 31., kedd

A még egészségesebb paleobaba

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy Manócska minden paleo tápanyagot megkapjon, így étrend-kiegészítőket is kap. Mindjárt 1 éves lesz és még nem volt beteg (még csak hasmenése sem volt).

K-vitamin, mert nincs az anyatejben:
2 hetes kortól az ajánlott egy ampulla Konakion havonta (ebből összesen 10 db-ot kapott, mert az előző gyerekorvosunk elfelejtette mondani, hogy csak a kizárólagos szoptatás alatt szükséges :))

D-vitamin az erős immunrendszerért:
2 hetes kórtól az ajánlott napi 1 csepp Vigantol helyett 3-4 csepp 1 kanálka anyatejbe keverve (1 cseppel kezdtük és hetente növeltük az adagot 4 cseppre, ha sokat vagyunk napon, akkor csökkentjük az adagot vagy előfordult már, hogy el is hagytuk). A téli időszakban már 5 cseppre emeltük az adagot.
Ezzel csak egy probléma van, hogy az ember honnan szerzi be a 4-5szörös adagot (mi nem kötöttük a gyerekorvos orrára a dolgot, ezért tőle nem kérhetjük pluszban). Recept híján a Nature&Vitality D3 vitamin csepp 2000 NE jöhet számításba (megvásárolható itt).

halolaj (omega-3) az agy és a szem megfelelő fejlődéséért:
A teljes adag főzelékek bevezetésével párhuzamosan kezdve, napi 1 babakanálnyi Nor-Oil Szűz lazacolaj gyerekeknek a főzelékbe keverve (tudomásom szerint legolcsóbban itt vásárolható meg). Elég erős halíze van, Manócskának ez nem okoz gondot, sőt a mostanában kevésbé kedvelt spenótot halolajjal megeszi...

C-vitamin, mert létfontosságú antioxidáns:
Kb. 8-9 hónapos kortól, eleinte 10 csepp (fokozatosan emelve) Cebion az uzsonnai gyümölcspürébe keverve. De rájöttünk, ez nem túl gazdaságos, így áttértünk a por állagú aszkorbinsavra (ebből először egy  késhegynyit kapott, majd egy babakanál végnyit).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése