2012. szeptember 3., hétfő

Gyümölcspüré paleopiskótával

Manócska a minap kinézte a szánkból a paleo gesztenyepiskótát (recept alább). Arra gondoltunk, hogy miért ne kaphatna ő is belőle, végtére a hozzávalókat eheti. Kapott pár morzsányit, ízlett neki nagyon. Aznap az uzsonnája szilvából és őszibarackból készült püré volt, amibe nem főtt gesztenyét, hanem a gesztenyepiskótából egy kockányit aprítottunk bele, így ösztönözve a rágásra is. Befalta mindet :)

Gesztenyepiskóta

Az eredeti recept már nem is tudom melyik oldalról, blogról származik, én a mennyiségeken változtattam.

Hozzávalók:
25 dkg mirelit natúr gesztenyemassza (Tescoban 319-ért lehet kapni.)
5 db L-es tojás
8 dkg xilit
1 dl kókuszolaj vagy vaj (kinek mi tetszik)
10 dkg gesztenyeliszt
rumaroma
vaníliaaroma (ez házi készítésű: némi vodka és pár vaníliarúd)
1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük. Egy másik tálban a sárgáját a xilittel fehéredésig keverjük, hozzátesszük a kieengedett gesztenyemasszát, a zsiradékot és az aromákat és jól összekeverjük. Belekeverjük a felvert fehérjét (én a kézi mixer legkisebb fokozatával szoktam óvatosan), majd a gesztenyelisztet és a szódabikarbónát.
175 fokra (légkeverés) előmelegített sütőbe tesszük és 25-30 percig sütjük (tűpróba vagy ránézés :)). A tepsim mérete: 18*23 cm (ebben kb. 3 centi magas lesz).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése