2012. október 19., péntek

A paleopizza

Mióta padlizsán-szezon van, családilag rákaptunk erre a pizzára, heti szinten esszük. Manócska egyelőre csak nassként a tésztáját fogyasztja (kikunyerálja, mi meg nem sajnáljuk Tőle). De meg van vele elégedve... Nem tudom a lenmag allergizál-e, de neki nincs gondja vele.

Mivel az általunk ismert Nature Cookte mandulalisztet ideiglenesen nem lehet épp kapni, a készleteink pedig már réges-régen kiürültek, az alábbi verzió készül:

Paleopizza

Hozzávalók (2 kerek IKEA-s pizzaformához):

2 nagyobb padlizsán
1 csésze lenmagliszt
1 evőkanál olivaolaj/kókuszzsír
2 tojás

bors

Elkészítés:

A padlizsánt megpucolom, felkockázom, aprítóba teszem és darabosra aprítom (nekem a sajtreszelő nem jött be). Hozzáteszem a többi hozzávalót és kézi mixerrel összekeverem. A sütőpapírt beolajozom, majd tenyérrel szétnyomkodom rajta a massza felét. 180 fokra (légkeverés) előmelegített sütőbe teszem és 30 percig sütöm, majd egy másik beolajazott sütőpapír és tepsi segítségével megfordítom, visszateszem a sütőbe még kb. 10 percre. Ugyanezt a másik formával is el kell játszani, én valamennyire párhuzamosítom a műveleteket, de egyszerre csak egy van a sütőben.
Ezután ráteszem a paradicsomszószt, ez nálunk Stahl Judit-féle (40 dkg hámozott paradicsom, oregánó és bazsalikom bőven, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olivaolaj, só, bors). Majd a többi feltétet (bacon/ hézi füstölt szalonna, téliszlámi/csípős kolbász, lilahagyma, sajt + pici parmezán). Visszateszem a sütőbe addig, míg a sajt rá nem sül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése