Rengeteg almánk volt itthon, így adta magát, hogy almás süti legyen. Olyan jól sikerült, hogy Manócska ezt kapta ma uzsonnára, fel is tolt egy szelettel, mi meg a többit :)
A recept innen származik, de mandulaliszt híján őrölt mandulával készítettem és "almáspitésítettem": két fél tészta közé került az alma.
Almáspite
Hozzávalók:
10 dkg őrölt mandula
5 dkg kókuszzsír
2 L-es tojás
1 evőkanál xilit (akár el is hagyható)
1 kávéskanál szódabikarbóna
-----
3 alma
citromlé
1 teáskanál fahéj/mézeskalács fűszerkeverék
1 evőkanál kókuszzsír
esetleg egy pici xilit
(apróra vágott dió - ez babáknak kihagyható, mi még nem próbálkoztunk a dióval és a mogyoróval)
Elkészítés:
A tésztához a tojást kikeverem a xilittel, majd hozzáteszem a mandulát, olvasztott kókuszszírt és a szódabikarbónát és jól összekeverem. 15 cm-es kapcsos tortaformába teszem (lehet kicsit nagyobb alapterületű is a sütőforma) és 225 fokra előmelegített sütőbe dugom, a hőfokot visszaveszem 170 fokra. Kb. 15 perc alatt megsül.
Közben az almákat megpucolom, kisebb darabokra vágom és egy serpenyőben a citromlével, a fűszerrel és a zsiradékkal kicsit megpárolom.
Amint kihűlt a tészta, kettévágom és közé teszem a párolt almát. Félig melegen is isteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése