2012. október 24., szerda

Paleo almáspite

Rengeteg almánk volt itthon, így adta magát, hogy almás süti legyen. Olyan jól sikerült, hogy Manócska ezt kapta ma uzsonnára, fel is tolt egy szelettel, mi meg a többit :)
A recept innen származik, de mandulaliszt híján őrölt mandulával készítettem és "almáspitésítettem": két fél tészta közé került az alma.

Almáspite
               
Hozzávalók:

10 dkg őrölt mandula
5 dkg kókuszzsír
2 L-es tojás
1 evőkanál xilit (akár el is hagyható)
1 kávéskanál szódabikarbóna
-----

3 alma
citromlé
1 teáskanál fahéj/mézeskalács fűszerkeverék
1 evőkanál kókuszzsír
esetleg egy pici xilit
(apróra vágott dió - ez babáknak kihagyható, mi még nem próbálkoztunk a dióval és a mogyoróval)

Elkészítés:

A tésztához a tojást kikeverem a xilittel, majd hozzáteszem a mandulát, olvasztott kókuszszírt és a szódabikarbónát és jól összekeverem. 15 cm-es kapcsos tortaformába teszem (lehet kicsit nagyobb alapterületű is a sütőforma) és 225 fokra előmelegített sütőbe dugom, a hőfokot visszaveszem 170 fokra. Kb. 15 perc alatt megsül.
Közben az almákat megpucolom, kisebb darabokra vágom és egy serpenyőben a citromlével, a fűszerrel és a zsiradékkal kicsit megpárolom.
Amint kihűlt a tészta, kettévágom és közé teszem a párolt almát. Félig melegen is isteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése