2012. november 13., kedd

Paleokenyér 1.

Ez volt az első teljesen paleokenyér recept, amit kipróbáltunk és be is vált, azóta is sűrűn esszük mindenféle kencével (tonhalkrém, vinete, Elmira-féle avonkádós-paradicsomos salsa). Nemrég Manócskával is megismertettük, ízlett neki, pici falatokra tépve fogyasztja. Bevallom, a forrást nem tudom.

Mindennapi kenyerünk

Hozzávalók:

6 evőkanál darált magmix (napraforgó, tökmag, szezámmag és lenmag keveréke)
2 evőkanál magmix
1 kk. szódabikarbóna
1 kk. só
1 nagy répa vagy más zöldség reszelve (mi eddig céklával próbáltuk, azzal is finom lett)
3 tojás

Elkészítés:
A répát lereszeljük és hozzátesszük a többi hozzávalót is, jól összekeverjük, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése