2013. január 26., szombat

Almás-mákos finomság

Már régóta szemeztem Pocak Panna almás-mákos habfalatjaival, mivel Manócska is nagy mák-rajongó. Most sorra került, de némi változtatást kellett eszközölnöm raja (pl. nem volt itthon dió és ekkora edényünk sem), így a tészta vékonyabb lett, és relatív több benne az alma.

Íme a mi verziónk:

Almás-mákos habfalatok

Hozzávalók (26 centis tortaformához):

a tésztához:
4 tojás sárgája
6 dkg darált mák
6 dkg darált, blansírozott mandula
25 g xilit
1/4 csomag sütőpor

az almás réteghez:
650 g reszelt alma
1 teáskanál fahéj
1/4 citrom leve

a habhoz:
3 tojás sárgája
1 evőkanál xilit
1/4 citrom leve


Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, megdinszteljük a citromlével és a fahéjjal. Közben a tojások sárgáját felverjük a xilittel és hozzákeverjük a darált mákot és mandulát (én egyben daráltam) és a sütőport. Elegyengetjük egy 28 centis alulról sütőpapírral bélelt, oldalt kivajazott tortaformába és 180 fokra melegített sütőbe tesszük, visszavesszük 150 fokra és 10 percig sütjük. Felverjük a tojásfehérjét a citromlével és a xilittel. Ekkor rátesszük a tésztára az almát és rásimítjuk a fehérjehabot. További 10-15 percig sütjük. Mennyei lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése