2013. január 1., kedd

Paleo karácsony

A tavalyi "anyatejes" karácsony után idén már Manócska is azt ette/ehette, amit mi. Mivel a rokonság tiszteletben tartja az elveinket, így bárhova mentünk, mindenhol volt nekünk megfelelő fogás. Eddig nem kapott kimondottan levest (max. a zöldséget belőle), de így hogy mindannyian egyszerre ettünk, rugalmasan kezelve az időpontokat, a leves is kínálta magát. Manócskának ízlettek a különbözőféle húslevesek, alig tudtuk leállítani, hogy tartalékoljon a másodikoknak is helyet a pocakjában: párolt/grillezett zöldség, saláta vagy savanyúság valamilyen hússal (kacsacomb, kolbász, egészben sült kacsa, baconbe tekert máj, csirkecomb, süllő). Én készítettem minden napra valamilyen finomságot (hogy pontosan miket lásd lent), így desszertet is tudott enni és meglepő módon a nem paleo desszertek nem érdekelték (bevallom, mi az íze kedvéért azért megkóstoltuk).

Az alábbi sütiket tudom ajánlani, nekünk nagyon ízlettek, biztos, hogy készülnek még:

Paleo mézeskalács (Pocak Panna)
Paleo marcipános szaloncukor (paleo csokiba mártott házi marcipán: 2 tojásfehérjével és némi porxilittel összekevert őrölt mandula)
Gesztenyés-almás habkockák (Pocak Panna) - féladag tészta 30 g xilittel, a gesztenyekrémbe került rumaroma és xilit is, féladag fehérjehab a tetejére
Répatorta (Mezei Elmira) - 26 cm-es tortaformába 3/4 adagnyi tészta (8-10 dkg xilit nekünk bőven elég volt bele) és 3/4 adagnyi krém került
Gesztenyés szuflé (Pocak Panna) - még sosem sikerült ilyen finom szuflét készítenem
Almás diótorta (paleo séf) - talán kicsit kevesebb kakaópor is elég és csak 40 percig sütöttem
Gesztenyekrémes piskóta (Mezei Elmira) - a piskóta 5 db L-es tojásból készült és isteni finom lett, állagra is mint a lisztes verzió. A gesztenyekrém némi malőr folytán csak a piskóta egyik felébe került (25 dkg natúr gesztenyemassza, 10 dkg vaj, 8 dkg xilit) a másikba Alnatura agavé szirupos málnalekvár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése