Rég ettünk már gesztenyéset, így a hétvégén gesztenyetorta (is) készült. A recept Pocak Pannától van.
Apróbb változtatásokat tettem: a tésztába gesztenyedara helyett gesztenyemassza került és édesítettük is, a tortaforma is nagyobb volt, ezért nem sikerült volna kettévágnunk, így a tésztára került a gesztenyekrém, rá a marcipánréteg (ebbe került tojásfehérje is) és a tetejére a mandarinok. Azért így is jól nézett ki és finom is volt. Manócska uzsonnára ette, egy nyolcad szeletet majdnem bevágott. Utána még evett paleo palacsintát is (xilittel édesített lekvárral), amit a Mamáék hoztak.
Marcipános-mandarinos gesztenyetorta
Hozzávalók (26 centis tortaformához):
a tésztához:
4 L-es tojás
250 g natúr gesztenyemassza
5 evőkanál víz
50 g xilit
1 kk. szódabikarbóna
pici citromlé
a krémhez:
250 g natúr gesztenyemassza
200 g vaj
3 evőkanál xilit
rumaroma
a marcipánhoz:
80g porrá őrölt xilit
100-120 g őrölt mandula (Lidl-s)
1 tojásfehérje
Elkészítés:
A tésztához a tojások fehérjét némi citromlével és 2,5 evőkanál vízzel felverjük, majd a sárgáját a xilittel és a maradék vízzel. A sárgájához keverjük a gesztenyemasszát, majd óvatosan belekeverjük a fehérjét is. 150 fokos előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalókat habosra keverjük, majd a tésztára kenjük és a hűtőbe tesszük.
A marcipánhoz a hozzávalókat összekeverjük és állni hagyjuk.
A kihűlt krémre kenjük a marcipánt és körben rátesszük a mandarin gerezdeket.
Nekem ugyan még nincs babám, de most kezdtem 1 hónapja a paleo diétát. Szóval érdeklődve olvaslak:)
VálaszTörlésSzia!
TörlésElőször is köszönöm, hogy olvasol!
A sütirecepteknek már most is hasznát veheted (de azért ne ez legyen a főfogás :)), igyekszem majd ebéd-vacsora terén is bővíteni a felhozatalt.
A paleohoz kitartást kívánok, csak így tovább, hidd el, nagyon megéri (akár megelőzés, akár valamilyen betegség vett rá).
Kérdezz bátran (akár itt is: paleobaba@gmail.com)!
Köszönöm:)
TörlésJa, a Szia Mesi lemaradt...bocsánat;)
VálaszTörlés