2013. február 1., péntek

Cukkinilepény

"Fő a változatosság" jegyében elkezdtem Elmira paleos szakácskönyveit is lapozgatni. Már régi kedvenc az avokádós-paradicsomos salsa, amihez (és más kencékhez is) jó alap lehet ez a lepény, de önmagában is finom (Manócskának nagyon bejött, vacsorára kapta). Sőt némi bundáskenyér-feelingje is volt. Ki fogom próbálni más zöldséggel (pl. répa) és magliszttel is.



Cukkinilepény

Hozzávalók:

30 dkg reszelt cukkini
1-2 gerezd fokhagyma
3 tojás
5 dkg tökmagliszt
só, bors
libazsír a sütéshez

Elkészítés:
Az egészet összekeverjük és kisütjük. Elég sok lett belőle, lehet harmadolni is az adagot (persze attól függ hány éhes száj van a láthatáron, 3 főre 1,5-szeres adag készült 5 M-es tojásból).
Érdemes max. tenyérnyieket gyártani belőle (egy 24 centis serpenyőben 3-at lehet egyszerre sütni), akkor könnyű megfordítani, és az apró babakezekbe, -szájba is illik, tudja egyedül enni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése