2013. február 14., csütörtök

Duplán gesztenyés palacsinta

A minap ilyen gesztenyés-csokis pohárkrém készült meggyel, illetve feketeribizlivel, hogy ne mindig csak süti legyen a nasi. Manócskának meggyel és csokiréteg nélkül - egyelőre nem rajong a kakaós dolgokért, de nem is baj, mert elég egy csoki-függő a családban :) Ő uzsonnára kapta volna a részét, de valahogy nem ízlett neki. Ezért összedobtam gyorsan egy kis palacsintának valót és abba töltöttem krémként, így már csúszott rendesen, 5 darab után rázta csak a fejét, hogy már nem kér többet.

Duplán gesztenyés palacsinta

Hozzávalók:
a tésztához:
3 L-es tojás
3 púpos evőkanál gesztenyeliszt
1 dl sűrűbb kókusztej (Suree márkájú volt, de víz és kókuszkrém is megteszi helyette)

a krémhez:
250 g natúr gesztenyemassza
1 sűrűbb dl kókusztej
3 evőkanál xilit
meggy

Elkészítés:
A krémhez és a tésztához külön-külön összekeverjük a hozzávalókat kézi mixerrel, a meggyeket ki is hagyhatjuk a krémből.
Megsütjük a palacsintákat (én 20 centis serpenyőben sütöttem, így lett belőle 12 db és a kis méret miatt minimális segítséggel egyedül is meg tudta enni) és rákenjük a krémet, majd dobunk rá pár szem felezett meggyet, felcsavarjuk és már ehetjük is. Míg egyesével sültek a palacsinták, a készek szépen el is fogytak, 2-t félretettünk apának...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése