2013. május 20., hétfő

Kókuszos-csokis torta

Ez a finomság 3-féle receptből született, amolyan mix, de már másodszorra arattam vele osztatlant sikert vendégségben. Mindenkinek nagyon ízlett, olyannyira, hogy Manócskának már nem maradt mire felkelt a délutáni alvásból. A gyümölcssalátának (áfonyával :)) valószínűleg amúgy is jobban örült.

Kókuszos-csokis torta


Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):

a piskótához:
4 tojás
4 evőkanál xilit
20 dkg darált mandula (én csak olyan 15 dkg-nyit tettem)
2 púpos evőkanál holland kakaópor
1 kk. szódabikarbóna
citromlé

a csokikrémhez:
4 dkg kókuszzsír
4 dkg kakaópor
4 dkg méz
50 ml Cocomas kókuszkrém

a kókuszos krémhez:
10 dkg vaj
5 dkg xilit
10 dkg kókuszreszelék darálva
2dl Cocomas kókuszkrém

Elkészítés:

A piskótához a fehérjéket egy pici citromlével keményre, a sárgáját a xilittel fehéredésig verjük, majd a szódabikarbónát és a kakaóport óvatosan belekeverjük. A fehérjébe öntjük a sárgájás masszát és a kézimixerrel a legalacsonyabb fokozatos elkeverjük. A mandulát fokozatosan adagoljuk hozzá, kanállal óvatosan összeforgatjuk, amíg felveszi (tehát nem esik nagyon össze a hab). Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon 25 percig sütjük (tűpróba!). Tortarácson hagyjuk kihűlni.
A csokikrémhez a kókuszzsírt és a mézet vízgőz felett összeolvasztjuk, majd belekeverjük a kakaóport, végül a kókuszkrémet is kézi mixerrel. Hagyjuk hűlni, nem fog teljesen megkeményedni.
A kókuszos krémhez a 10 dkg vajat felolvasztjuk a mikróban, hozzáadjuk a többi hozzávalót is és kézi mixerrel jól összekeverjük.
Ha kihűlt a piskóta, rákenjük a csokikrémet, ezután picit betehetjük a hűtőbe, hogy szilárduljon, majd a kókuszosat is óvatosan elsimítjuk rajta. Díszíthetjük csokireszelékkel vagy "egérkakival", kinek mi tetszik, én színes tortadíszítőt találtam itthon (nem volt szívem kidobni, most jól jött). Tálalásig hűtőbe tesszük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése