2013. június 15., szombat

Gyors paleo fagyik

Itt a nyár! Mivel a Gelarto Rosa-s nyírfacukros sorbet-eket szeretjük (bár már kicsit túl édes kategória, azért nagyon finom), de csak évente egyszer-kétszer enged(het)jük meg magunknak, kellett valami egyszerű, itthoni megoldás is a hűsítésre. Nem mellesleg Manócska is szereti és nem olyan vad hideg.

Gyümölcsfagyi

Végy' pár hűtőhideg banánt és némi fagyasztott, ízesebb (bogyós)gyümölcsöt (pl. 4 banán és 350 g fekete ribizli vagy 2 banán és 3-400 g málna), botmixerrel turmixold össze és kész is. Ha megfelelő a hideg-meleg arány, akkor épp kanalazható fagyi állagú lesz, a banán miatt finom krémes, de az íze kevésbé érződik. Érdemes nagyobb (lásd fent) adagot csinálni és a maradékot betenni kisebb műanyag poharakban a fagyasztóba és legközelebb csak ki kell venni.

Csokifagyi

Pocak Pannától:
A banánokat karikázd össze és tedd be a fagyasztóba jó pár órára, majd vedd ki és hagyd kicsit olvadni, botmixerrel turmixold és keverj bele holland kakaóport (ízlés szerint). Krémes, csokis, jobb nem is lehetne :)

vagy

1 banánt és 1 avokádót turmixolj össze, tegyél hozzá 1-2 evőkanál kakaót, esetleg egy kevés édesítőt. Tedd a mélyhűtőbe, időnként keverd meg, amikor már elég hideg (nem kell megfagyjon) már fogyasztható is.


Fagyi gépünk is van, de a korábban jól bevált tejszínes eperfagyit még nem paleosítottuk, de ami késik, nem múlik... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése