2014. február 23., vasárnap

Bögrés mákos

Régóta készültem valami fincsi mákosra, de amiket megsütöttem, azok annyira nem nyerték el a tetszésemet. Ma beugrott, hogy tinikoromban mennyire szerettem a bögrés mákos sütit. Paleosítottam. Íme:

Bögrés mákos

Hozzávalók (20*20 cm-es tepsihez):

75 g xilit
10 dkg vaj
2 tojás
3 dl (125 g) darált mák
3 dl (140g) darált blansírozott mandula
3 evőkanál makadámdióliszt (lehet mandulaliszt is)
3 dl kókusztej (1 dl Cocomas + 2 dl víz vagy házi/bolti kókusztej)
1/2 csomag sütőpor (lehet 1 kk. szódabikarbóna is)
kevés fahéj

Elkészítés:
A vajat a xilittel habosra keverjük. Hozzákeverjük a tojásokat is. Majd az összes többi hozzávalót és az egészet jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 175 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
Lehet közé valamilyen házi, cukormentes lekvárt kenni, de anélkül is megállja a helyét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése