2014. február 25., kedd

Milánói "spagetti"

A Horváth Ilona szakácskönyvből származik az eredeti recept, még anyu főzte nekünk annak idején.

Milánói "spagetti"

Hozzávalók:


200 g bacon szalonna (Premium bacon nevű terméket szoktunk venni 2*200 g-os kiszerelésben)
1 vöröshagyma
2 közepes répa
1 fehérrépa
1 kis fej zeller
200 g sonka (ez lett a nyerő: Herz Vital füstölt főtt sonka - tej-, glutén-, szója- és ízfokozómentes, de a házi füstölt dagadó is tökéletes)
2-3 dl paradicsomsűrítmény (koncentrációfüggő)
babérlevél
oreganó
só, bors
víz
cukkini


Elkészítés:
A szeletelt bacont kockákra vágjuk, majd elkezdjük serpenyőben pirítani, majd hozzátesszük a felkockázott hagymát is, végül a kislyukú sajtreszelő méretűre reszelt zöldségeket, amíg kissé összeesik. Majd hozzátesszük a kockázott sonkát és a fűszereket is, felöntjük a paradicsomlével és 2 dl vízzel. Fedő alatt, kis lángon főzzük legalább 1 órát. Ha közben elfő a vize, teszünk még alá apránként.
A cukkinit spagettiszerűre reszeljük (nagylyukú sajtreszelőn vagy julienne-re*), párolóban 10 perc alatt elkészül, de vállalkozó kedvűek nyersen is kipróbálhatják. Ráhalmozzuk a szószt, a tetejét reszelt keménysajttal szórjuk meg.

* Én Moulinex Fresh Expresst használok, annak a piros betétjével szoktam reszelni a cukkinit, a szószba a zöldségeket pedig a vajszínűvel (krumplireszelő).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése