2013. július 4., csütörtök

Mogyorós paleokeksz

Mivel kifogytunk mandulából és írtó drága mostanában (sajna a Lidl-ben kifogyott a készlet, legközelebb, ha lesz egy egész kartonnal veszünk :)), mogyoró(liszt)ünk viszont van dögivel, a korábbi keksz mogyorós változatban is elkészült, most csak csokidarabkákkal. Nagyobb gyerekek nyugodtan tesztelhetik, ha nem allergiásak a mogyoróra, Manócska már túl van rajta, pedig még nincs 2 éves.

Mogyorós keksz

Hozzávalók:
10 dkg őrölt kókuszreszelék
7 dkg őrölt, pörkölt mogyoró (Lidl-ben vagy Aldiban szezonálisan kapható)
5 dkg mogyoróliszt (Nature Cookta vagy az őrségi Batha-porta-féle magőrlemény)
1 tk. szódabikarbóna
75 g olvasztott vaj
5 dkg xilit
2 tojás (most volt két megmaradt fehérjém és még egy egészet tettem hozzá)
5-10 dkg csoki vagy aszalt gyümölcs (pl. vörösáfonya) ízlés szerint

Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
A vajat felolvasztjuk. A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, kanállal összekeverjük. Ráütjük a tojásokat és hozzáadjuk a vajat. Kézi mixerrel egyneművé keverjük, majd a legvégén, akár kanállal hozzákeverjük a csoki darabkákat és/vagy aszalványokat.
Kanállal sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük és elegyengetjük.
12-15 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése