2013. július 4., csütörtök

Fordított gyümölcsös szelet

Rég nem volt már süti recept, pedig sütök, hol többször, hol kevesebbszer. Az alábbi süti nálunk készült már almás-rebarbarás és meggyes verzióban is, de bármilyen gyümölccsel készíthető. Jól szállítható, mi dobozba téve, kanállal fogyasztottuk kirándulás közben, ha kisebbekre van szeletelve, kézzel is ehető.
A recept a Rita konyhájáról származik, én csak paleosítottam.

Fordított gyümölcsös szelet

Hozzávalók (26 cm-es piteformába):

a tepsibe:
gyümölcs (amennyi ellepi az alját)
20 g kókuszcukor (nyírfacukor vagy eritrit is jó)
40 g vaj (kis kockákra vágva)
ízlés szerint őrölt fahéj vagy más fűszer

a tésztába:
40 g xilit
4 db tojás
200 ml kókuszkrém
100 ml olivaolaj/paleolaj
vaníliaaroma
60 g kókuszliszt
50 g makadámdióliszt/mandulaliszt
1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:

A sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletes eloszlatjuk a gyümölcsöt, megszórjuk a fűszerrel és az édesítővel, majd a kis kockákra vágott vajat is elhelyezzük a gyümölcsök között.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A tojásokat, az olajat és a kókuszkrémet a xilittel és a vaníliaaromával kézi mixerrel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert liszteket és gyorsan egyneművé keverjük. Amint kész, beletöltjük az előkészített tepsibe. 30 percig sütjük, kicsit hűlni hagyjuk. A tepsire egy elég nagy tányért helyezünk, majd az egészet megfordítjuk, levesszük a tepsit és lehúzzuk a sütőpapírt, így hagyjuk teljesen kihűlni (már ha kibírjuk :)).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése