2013. július 4., csütörtök

Pirított zelleres pulyka

Kezünk rákapni a zellerre, ez valami paleos mellékhatás lehet :) Korábban nem szerettük a zellert, nem is igen vettük, ha valahol a levesbe belefőzték, meg se ettük. Azóta sütöttük sült krumpli helyett is, a család legnagyobb megrökönyödésére:
A tesóm szülinapi bulijának előkészületekor anyu érdeklődött:
- Nektek mit csináljak a brassói mellé?
- Sült zellert.
- ?! (az arckifejezése nem leírható)

Az alábbi receptet még tavasszal az Izek és érzések magazinban találtam és annyira ízlett mindenkinek, hogy utána egy darabig szinte minden héten készült.

Pirított zelleres pulyka

Hozzávalók:
1 (vagy több) evőkanál liba- vagy kacsazsír
50 dkg vöröshagyma, vékonyra szeletelve
60 dkg zellergumó, meghámozva és vékony csíkokra vágva
só, bors
1 kiskanál őrölt kömény
60 dkg pulykamellfilé, vékony csíkokra vágva (készítettük már pulykafelsőcomb-filéből is)


Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben a zsírt felforrósítjuk, a vöröshagymát és a zellert beletesszük. Sózzuk, borsozzuk és a köménnyel fűszerezzük, majd kevergetve jól megpirítjuk. A húst beledobjuk, és folyamatosan kevergetve együtt tovább pirítjuk. (Mi ezután fedő alatt pároltuk - néha kevergetve, míg egész puhára nem főt a zeller.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése