2013. december 4., szerda

Csokis-vaníliás málnatorta

A dédi szülinapjára készült ez a torta.

Csokis-vaníliás málnatorta

Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):
a tésztához:
95 g darált dió
30 g kókuszliszt
20 g holland kakaópor
1 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
40 g reszelt étcsoki (78%-os)

90 g xilit
2 tojás
1 tk. vaníliakivonat
80 g kókuszolaj
100 g kókuszkrém + 100 g víz keveréke

a vaníliapudinghoz:
400 ml kókusztejxilit
3 tk. vaníliakivonat

3 tojás sárgája
4 db lapzselatin

a málnaszószhoz:
pár marék fagyasztott málna
xilit
1 púpos tk. agar-agar
kevés víz

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztához a száraz hozzávalókat öszekeverjük. A tojást a xilittel és a vaníliával felverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott kókuszolaj. Hozzáadjuk a száraz keveréket és a higított kókuszkrémet.
Tortaformába öntjük és 25 percig sütjük.
A pudinghoz a kókusztejet a xilittel és a vaníliával elkezdjük felmelegíteni, amikor már felolvadt a zsír, kézimixerrel hozzákeverjük az előre összekevert sárgáját és keverjük pár percig. Közben beáztatjuk a lapzselatint, majd kinyomkodjuk és beletesszük a tejbe, elkeverjük. Hagyjuk kihülni, de nem teljesen. Ha kihűlt a tortalap, ráöntjük és hidegre tesszük.
A szószhoz a málnát és a xilittel lábosba tesszük. Az agar-agart kevés hideg vízben feloldjuk, majd a már felolvadtmálnához öntjük és forrásig melegítjük. Hűlni hagyjuk. Ha megdermedt a puding a tortán, akkor ráöntjük és hidegre tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése