2016. február 4., csütörtök

Gesztenyés beigli

Idén nem vágytam különösebben mákos és diós beiglire, gezstenyésre annál inkább. A tésztájának ez, a tölteléknek ez tűnt a legszimpatikusabbnak. A tésztájából készült később kakaóscsiga is :)

Gesztenyés beigli

Hozzávalók:

a tésztához:
20 dkg gesztenyeliszt/mandulaliszt (ízlés kérdése, szerintem vegyesen a legjobb)
3 dkg xilit
1 tojás + 1 tojás a tetejére
9 dkg kókuszolaj
csipet szódabikarbóna

töltelékhez:
3 dkg mazsola
25 dkg natúr gesztenyepüré
2,5 dkg vaj
1 tojás sárgája
xilit ízlés szerint

Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat egyneművé gyúrjuk és két sütőpapír között téglalap formájúra nyújtjuk.
A töltelékjez a hozzávalókat összekeverjük és a kinyújtott tésztán szétkenjük. A sütőpapír segítségével feltekerjük és egy sütőlapra emeljük, tojással megkenjük a külsejét.
175 fokon 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése