2016. február 4., csütörtök

Mézeskrémes

Bevallom őszíntén, szoptatás alatt megnő a Ch-igényem. Már napi 3 banán is kevésnek bizonyult, így heti egyszer kókusztejberizset készítek basmati rizsből és faljuk. Innen jött a kedv ehhez a sütihez is, ami a rizs miatt nem teljesen paleo.

Mézeskrémes
(25cm x 18 cm vagy 26 cm-es tortaforma)

Hozzávalók:
a tésztához:
20 dkg darált dió
10 dkg mandulaliszt
1⁄2 csomag sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
4 dkg kókuszolaj
8 dkg méz
1 dl kókusztej
1⁄2 tk. fahéj

a krémhez:
8 ek. darált basmati rizs
5 dl kókusztej és víz felesben
1 rúd vanília
rumaroma
3 evőkanál aprószemű mazsola

csokoládé réteghez:
5 dkg kókuszolaj
80 g kókuszcukor
5 dkg kakaópor
4 evőkanál növényitej
1⁄2 kiskanál vanília kivonat

Elkészítés:
A darált diót, mandulalisztet, sütőport és szódabikarbónát összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat, mézet, kókusztejet és a fahéjat. Alaposan összekeverjük majd félretesszük legalább 1 órára. Az 1 óraleteltével 150 fokon kb. 2-3 percig sütjük (én lapos sütőlapon, sütőpapírral kimértem a három részre osztott tésztát, amelyet a céltepsi méretére és formájára simítottam). Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.
Míg áll a tésztánk, elkészítjük a krémet. A darált rizst az összes hozzávalóval együtt megfőzzük. Hagyjuk kihűlni, majd kenjük a piskótákra, három réteg piskóta, két réteg krém. Az utolsó piskóta tetejére a csokoládékrém jön. Mikor már langyos, elkészíhetjük a tetejére a csokoládé réteget. Felolvasztjuk a kókuszolajat, majd hozzákeverjük a mézet, a kakaóport, és a vanília kivonatot. Kihűlve szeljük és fogyasszuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése