2016. február 4., csütörtök

Málnás totu-torta


Karácsonykor beadtam a derekam és vettem egy nagy adag Totu-t. Nem bántam meg, nem is értem, miért ódzkodtam annyira tőle. Nagy köszönet annak, aki kitalálta :) A feléből ez a torta készült (innen), a másik feléből palacsinta-töltelék lett. És ma már itthon is készítettünk Totu-t, nem nagy ördöngősség és jóval olcsóbb is.

Málnás totu-torta
 
Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):
a tésztához:
4 tojássárgája
12 dkg mandulaliszt (vagy őrölt szeletelt mandula)
1-2 ek. xilit
1 tk. sütőpor

a ToTu réteghez:
30 dkg ToTu (nálam házi)
130 ml kókuszkrém (cocomas)
4 ek. xilit
1,5 citrom leve és reszelt héja
vaníliaaroma
4 lapzselatin (vagy 2/3 dkg por)
1/2 dl víz

a málnás réteghez:
50 dkg málna (fagyasztott is jó)
6 lapzselatin vagy (1 dkg por)

Elkészítés:
A tésztához a tojássárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és egynemű masszává dolgozzuk. Beolajozott kézzel sütőpapírral bélelt/kivajazott tortaformába nyomkodjuk. 150 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
A ToTukrémhez a zselatint beáztatjuk a vízbe, majd közepes lángra téve, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Ha kész a krém összes hozzávalóját késes aprítóba vagy turmixgépbe tesszük és szép, sima krémmé dolgozzuk. Az egészet azonnal a kihűlt tészta tetejére öntjük. 30 percre hőtőszekrénybe tesszük dermedni.
A málnás réteghez a zselatint szintén beáztatjuk a vízbe, majd közepes lángra téve, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik, végül a (fagyasztott esetén kiolvasztott) málnával összeturmixoljuk és a ToTukrémre öntjük. Újabb 30 pecig hagyjuk a hűtőben dermedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése