2014. január 14., kedd

Carbonara "spagetti"

Az úgy volt, hogy a bölcsiben egyik napra carbona spagetti volt előirányozva. Nosza, próbáljunk meg valami hasonlót (régen szerettük, volt nagyon jó receptünk is hozzá). Nem vagyok híve pl. a totunak és a paleo tésztáknak sem, sosem próbáltuk, szerintem kár mindent paleosítani. Imádtuk a túrót és a tésztát is (utóbbit talán kevésbé), de tökéletesen, mindenféle hiányérzet nélkül elvagyunk nélkülük is.
Így született az alábbi recept.

Carbonara "spagetti"

Hozzávalók:
200 g bacon
1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

5 dkg fekete erdei sonka
2 dl Cocomas kókuszkrém
2 tojás sárgája
só (akár el is maradhat)
bors
bazsalikom
oregano

1-2 karalábé vagy cukkini (idényfüggő)

reszelt parmezán (ez mehet akár a szószba is)

Elkészítés:
A karalábét julienne-re vágjuk (nekem Moulinex Fresh Express-em van, a narancssárga (karalábé) vagy a piros (cukkini) betétet használom). Párolóban megpároljuk.
A szalonnát csíkokra vágtjuk, kiolvasztjuk. Apróra vágjuk a hagymát, a fokhagymával együtt hozzáadjuk a szalonnához, összesütjük. A sonkát is felkockázzuk és a szalonnához tesszük, ízesítjük. Ha minden összesült felengedjük az előzőleg tojás sárgájákkal elkevert kókuszkrémmel és alaposan kevergetve felforraljuk, majd hozzákeverjük a párolt karalábét is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése