2014. január 4., szombat

Sárgabaracklekváros-diós süti

Ez a süti készült először az új évben, nem tartott sokáig. Azóta másodjára sütöttem, ekkor került bele a baracklekvár, nem volt rossz ötlet.
Az eredetije innen.

Sárgabaracklekváros-diós süti

Hozzávalók:

4 tojás
4-5 evőkanál xilit
8 dkg kókuszzsír
3 félig púpos evőkanál mandulaliszt (más is lehet)
12 dkg darált dió
1 tk szódabikarbóna
házi eritrites sárgabaracklekvár
1 tk. citromlé

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A fehérjét a citromlével és 1 ek. xilittel keményre verjük.
A sárgáját a maradék xilittel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a (olvasztott - télen) kókuszzsírt is, ill a darált diót és a szódabikarbónás lisztet is a fele fehérjável együtt. Végül már csak kanállal a maradék fehérjét is elkeverjük benne.
20*20 cm-es tepsibe öntjük és 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk és az alsó réteget megkenjük a lekvárral, beborítjuk a felsővel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése