2014. január 17., péntek

Karácsonyi csokitorta

Az eredeti recept Elmirától száramazik. Még az egyik karácsonyi vendégeskedésünkre készült. Kicsit kevesebb csokit tettem bele, de így elég csokis maradt.

Karácsonyi csokitorta

Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):
125 g étcsoki
150 g vaj
6 tojás
125 g xilit
vaníliakivonat
10 dkg őrölt mandula
1 kiskanál fahéj
reszelt citromhéj (eredetileg narancshéj)

tetejére:
1 mandarin (narancs) leve
15 g vaj
1 evőkanál kókuszcukor
1/4 kiskanál fahéj
50 g szeletelt mandula

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A csokit és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk.
A tojásokat a xilittel felverjük, hozzákeverjük a mandulát, fahéjat, vaníliát, citromhéjat, végül a vajas csokit.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 35 percig sütjük.
Közben a mandarin levét, a kókuszzsírt, a vajat, a kókuszcukrot és a fahéjat kis serpenyőben összeolvasztjuk, 1 percig forraljuk hozzáadjuk a mandulát is és összekeverjük. A kihűlt torta tetején elegyengetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése