Az eredeti recept Elmirától száramazik. Még az egyik karácsonyi vendégeskedésünkre készült. Kicsit kevesebb csokit tettem bele, de így elég csokis maradt.
Karácsonyi csokitorta
Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):
125 g étcsoki
150 g vaj
6 tojás
125 g xilit
vaníliakivonat
10 dkg őrölt mandula
1 kiskanál fahéj
reszelt citromhéj (eredetileg narancshéj)
tetejére:
1 mandarin (narancs) leve
15 g vaj
1 evőkanál kókuszcukor
1/4 kiskanál fahéj
50 g szeletelt mandula
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A csokit és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk.
A tojásokat a xilittel felverjük, hozzákeverjük a mandulát, fahéjat, vaníliát, citromhéjat, végül a vajas csokit.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 35 percig sütjük.
Közben a mandarin levét, a kókuszzsírt, a vajat, a kókuszcukrot és a fahéjat kis serpenyőben összeolvasztjuk, 1 percig forraljuk hozzáadjuk a mandulát is és összekeverjük. A kihűlt torta tetején elegyengetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése