2014. január 14., kedd

Pudingos paleo pite gyümölccsel

Az új kedvenc. Az eredeti innen származik, a tésztáján kicsit módosítottam és készült már meggyel is. Osztatlan sikere volt itthon is és após szülinapi összejövetelén is.

Pudingos paleo pite gyümölccsel

Hozzávalók (29 cm-es piteformához):
a tésztához:
20 dkg blansírozott őrölt mandula
5 dkg kókuszzsír
2 tojás fehérje
2 evőkanál xilit

a pudinghoz:
2 dl Cocomas kókuszkrém
1 dl víz (vagy a megpárolt gyümölcs leve)
5 tojás sárgája
2-4 evőkanál xilit (ízlés és gyümölcs kérdése)
1 evőkanál útifűmaghéj

gyümölcs:
  • fél dl vízben 1-2 teáskanál fahéjjal, 2 evőkanál xilittel kissé megpárolt alma/meggy
  • nyers gyümölcs (pl. banán)
  • 3 evőkanál xilittel párolt málna + 2 lapzselatin
 szeletelt mandula (opcionális)

Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat kanállal összekeverjük, összegyúrjuk. 10 percre betesszük a hűtőbe. Majd a sütőpapírral bélelt piteformába nyomkodjuk, az oldalára is (esetleg próbálkozhatunk 2 sütőpapír között megfelelő méretűre nyújtani). 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 12-15 percig sütjük, hogy legyen egy kis színe, de ne égjen meg a széle.
Közben a pudinghoz egy mélyebb lábasba tesszük az útifűmaghéj kivételével a hozzávalókat, kézi mixerrel jól elkeverjük és folyamatos keverés közben kis lángon sűrűsödésig melegítjük, levesszük a tűzről és belekeverjük az útifűmaghéjat is (ettől lesz pudingos az állaga).
A gyümölcsöt belekeverhetjük a pudingba is és egyben öntjük a kihűlt tésztára, de pl. a banánt vagy a málnaszószt rakhatjuk a tésztára is és arra a pudingot. A tetejét pirított mandulaszeletekkel szórhatjuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése