Az alapelv, hogy igyekszünk hasonló kinézetűt készíteni paleo alapanyagokból, mint amit a többiek is esznek, de nem minden áron. Egyszerűen azért, mert nagyon nézi a többiek kajáját és mutogatja (beszélni még nem tud). Ez sok esetben egyáltalán nem okoz fejtörést. Van pár alapelv, helyettesítési mód, amit alkalmazunk:
a reggeli megfeleltetések:
- műzli tejjel -> omlett
- tejbedara kakaószórással -> tejbekókusz (ezt volt, hogy megette volt, hogy nem)
- kenyér feltéttel, zöldséggel -> paleo kenyér téliszalámival/sonkával, vajjal, sajttal, zöldséggel (mostanság kenyér nélkül, mert azt nem eszi meg)
- bundáskenyér -> bundás paleokenyér (kisebb darabkákban, hogy több legyen rajta a tojás)
- virsli, kenyér, mustár -> virlsi, mustár, sajt
ebéd:
- a levesekbe rizset, tésztát nem teszünk csak zöldségeket (tészta helyett pl. vékonyra szeletelt karalábét póréhagymával), bio E-betűmentes húsleveskockából vagy házi vegetával készítem, gyümölcsleves kókuszkrémmel, tojásleves helyett hagymaleves, de készült már paleo daragaluskaleves is és kacsaaprólékleves is sok zöldséggel
- rizs -> aprított karfiol vagy karalábé hagymával megdinsztelve, fűszerezve, rizseshúshoz, rizottóhoz
- tészta -> tök/karalábé/cukkini főzelék hasonló hús feltéttel, mint a menüben
- krumpli -> zeller (akár levesbe, paprikás krumpliba, püréhez vagy paradicsomos húsgombóchoz)
- gyümölcsjoghurt -> gyümölcs
- kenyér -> paleo kenyér vagy gyümölcs paleokeksszel
- háztartási keksz, kölesgolyó vagy pogácsa -> gyümölcs paleokeksszel
- sajtkrémes kenyér -> sajtos-vajas paleokenyér vagy sajt zöldségekkel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése