2013. szeptember 9., hétfő

Paleo kenyér 3.

A Paleonline facebook oldalon rátaláltunk a tökéletes paleo kenyérre (én a tojásokat szétválasztottam). Puha, levegős, nem fojtós, szeletelhető. Manócska is ezt eszi a bölcsiben.

Chia magos kenyér

Hozzávalók:

15 g chia mag
2 evőkanál útifűmaghéj
2 evőkanál durvára darált lenmag
2 dl víz
4 tojás
50 g darált kókuszreszelék
120 g darált blansírozott mandula
40 g szezámliszt
2 tk só
kevés bors
1/2 kiskanál xilit
1 púpozott kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál citromlé
magok a tetejére ízlés szerint (opcionális)

Elkészítés:
A chia magot, az útifűmaghéjat és a lenmagot 2 dl hideg vízbe tesszük és 15 percig pihentetjük.
Közben légkeverésen előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a citromlével keményre verjük, a sárgáját rádobjuk a pihenő magokra.
A többi hozzávalót kimérjük, összekeverjük kanállal. Kézimixerrel a sárgáját belekeverjük a magos turtyiba, hozzátesszük a száraz hozzávalókat és a fehérje felét, összekeverjük, majd kanállal óvatosan hozzákeverjük a maradék fehérjét is.
Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük és 40-45 pcig sütjük, kivesszük és csupaszon visszatesszük még 5-10 percre, hogy kicsit megkeményedjen a héja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése