2013. szeptember 17., kedd

Májkrém

Heti szinten készítünk házi májkrémet. Paleo kenyérrel és zöldségekkel fogyasztjuk. Az eredetije Elmira első Paleoszakácskönyvében található, némileg módosítottuk.

Májkrém

Hozzávalók (egy családi adaghoz):
20 dkg liba/kacsazsír
50 dkg máj
1 fej hagyma
1 paprika (ha kimarad, sem olyan nagy baj)
2-4 főtt tojás
1-2 evőkanál mustár 

kevés bors, fokhagymapor
friss majoranna ízlés szerint

Elkészítés:
A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a májat, mindkét felét 5-5 percig fedő alatt sütjük, miután megfordítottuk, 2 perc után hozzátesszük a hagyma felét csíkokra vágva és a paprikát is. Egy tálba beletesszük a felkockázott hagymát, darabokra vágott főtt tojást, a mustárt, a fűszereket és 25 dkg-nyit a sült májból (a maradék szabadon elfogyasztható vagy hozzá is adható, ez a verzió is kipróbálásra került) és a zsírt. Botmixerrel homogénre keverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése