Most nálunk a tejes pitének van szezonja, külöböző idénygyümölcsökkel. Az eredetije az indexről való.
Clafoutis
Hozzávalók (26 cm-es piteformához):
3 tojás
1 tk. vaníliaaroma
4-5 dkg xilit
5 dkg darált blansírozott mandula (vagy mandulaliszt)200 ml kókusztej (5 dkg blansírozott mandulából, szűretlenül)
2 ek. szeletelt mandula
fahéj ízlés szerint
gyümölcs (barackok, szilva)
Elkészítés:
A sütőt légkeverésen 180 fokra előmelegítjük.
A gyümölcsöt megmossuk, cikkekre vagy vékony szeletekre vágjuk és szorosan elhelyezzük egy sütőpapírral borított piteforma aljában, rászorjuk a 2 evőkanál szeletelt mandulát és a fahéjat.
A tojást felverjük a xilittel és a vaníliával, majd hozzákeverjük az örölt mandulát és a mandulatejet is.
Óvatosan ráöntjük (elég híg) a gyümölcsre, majd betoljuk sütőbe 40-45 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése