2014. október 1., szerda

Bazsalikomos tökfőzelék

Ameddig vissza tudok emlékezni, a tökfőzeléket sosem ettem meg, mint utólag kiderült a kapor miatt. Így hát nálunk bazsalikommal készül.

Bazsalikomos tökfőzelék

Hozzávalók:
1 apróra vágott, nagyobb vöröshagyma
1 kg gyalult tök vagy ha egészben van, akkor a Fresh Express nagyobb lyukú reszelőjén átküldve
2 marék kesudió krémesítve
3 tojás sárgája
vágott, fagyasztott bazsalikom
víz


Elkészítés:
Beáztatom a kesudiót forró vízbe.
A hagymát libazsíron megdinsztelem, ráteszem a tököt és picit tovább dinsztelem, felöntöm vízzel (nem kell, hogy teljesen ellepje), sózom. Fedő alatt megfőzöm. Ha nagyjából megfőtt, akkor a kesudióról leöntöm a vizet, felöntöm annyi a forralóban maradt (nem kell teljesen forró legyen) vízzel, hogy ellepje és elkezdem botmixerrel krémesíteni, közben apránként öntök még hozzá vizet.Ha elég krémes, de ne legyen túl folyós sem, akkor beledobom a sárgájákat és a bazsalikomot és simára turmixolom. Hozzáöntöm a tökhöz és folyamatos kevergetés mellett megvárom, míg besűrűsödik. Feltétenek tehetünk rá fasírtot, paprikáscsirkét vagy sült húst, kinek mi ízlik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése