2014. október 1., szerda

Paleo almás goffry

Ha már unjuk a megszokott vacsorát, pl. ilyen goffryt készítek és kevés cukormentes, házi lekvárral esszük.
Többféle goffryval próbálkoztam már, de ár-érték arányban ez bizonyult eddig a legjobbnak.

 Paleo almás goffry

Hozzávalók (5-6 db kör alakú, vékonyabb goffryhoz):
4 tojás
3 ek. kókusztej/kókuszkrém (ha elég leves az alma, akár ki is maradhat)
2 ek. xilit (ha elég édes az alma, akár el is hagyható)
3 ek. olvasztott vaj/paleolaj
1 közepes (kb. 10 dkg) reszelt alma
1/2 tk. fahéj
1 dkg kókuszliszt
1 dkggesztenyeliszt
1 dkg mandulaliszt
1 csipet szódabikarbóna

Elkészítés:
Először a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, a sárgájába belekeverjük a xilitet és felhabosítjuk, majd a többi nedves hozzávalót is hozzákeverjük, végül a szárazat, a legvégén kanállal a fehérjét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése