2014. október 1., szerda

Gyümölcsös-vaníliás torta másképp

Ez a verzió mandulával és csak egy réteg tésztával készül.

Gyümölcsös-vaníliás torta (mandulával)

Hozzávalók:
krémhez (pudinghoz):
400 ml kókusztej
5 dkg xilit
3 tk. vaníliakivonat
3 tojás sárgája
4 db lapzselatin

tésztához:
20 dkg őrölt, blansírozott mandula (ha nincs, jó a héjas is)
5 dkg kókuszzsír
3 tojás fehérje
2 ek. xilit

gyümölcsös réteg (jelen esetben eperből):
400-500 g fagyasztott gyümölcs
ízlés szerint xilit
1 tk. agar-agar kevés hidegvízben feloldva

Elkészítés:
Először a pudingot készítjük el. Felmelegítjük a kókusztejet a vaníliával és a xilittel. Ha már felolvadt a zsír, habverővel hozzákeverjük a sárgájákat is és folyamatos keverés mellett sűrűsödésik melegítjük, majd levesszük a tűztől és a beáztatott, kinyomkodott lapzselatinokat is hozzákeverjük. Hűlni hagyjuk.
A tésztéhoz a hozzávalókat összegyűrjuk és 10 percre hűtőbe tesszük. Majd belenyomkodjuk a tortaformába és 180 fokon12-15 percig sütjük, kihűtjük.És ráöntjük akrémet, dermedésig hűtjük.
Közben felmelegítjük a gyümölcsöt és a xilitet, végül hozzákeverjük a feloldott agar-agart is, 2 percig tovább melegítjük, végül pürésítjük. Ha kihűlt a gyümölcs, ráöntjük a krémre és visszateszük a hűtőbe, teljes dermedésig.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése