2014. október 1., szerda

Gesztenyés krémes

Gesztenyés krémes

Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):

gesztenyés alaphoz:
250 g natúr gesztenyemassza
20 dkg blansírozott őrölt mandula (Lidl)
3 ek.xilit
2 ek. gesztenyeliszt
5 ek. Cocomas (kókuszkrém)

vanília krémhez:
5 dl kókusztej
1 kk vanília kivonat
3 tojás sárgája
3-4 ek.xilit
3 ek. kókuszolaj
2 ek. útifűmaghéj
1 tk. agar-agar

Elkészítés:
A gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzákeverjük a gesztenyelisztet, a mandulát és az eritritet, közben kanalanként adagoljuk hozzá a kókuszkrémet. Amikor már csomómentes és szépen összeállt, tortaformában eloszlatjuk a tésztát, ezután hideg helyre tesszük.
A krémhez felmelegítjük a kókusztejet, beletesszük a vaníliát, a xilitet, a kókuszolajat, a darált útifűmaghéjat, és együtt melegítjük tovább, de nem forraljuk fel, a végén a kevés vízben feloldott agar-agart is. Ha csomós maradt, akkor botmixerel átkeverjük. Kihítjük, majd ráöntünk a gesztenyés alapra és visszatesszük a hűtőbe.

Díszítésként reszelt csokit vagy kakaóport szórjunk a krémre. 
A tetejére Cocomas hab járna, de én ezzel még sosem próbálkoztam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése