2014. október 1., szerda

Meggyes pite

Ez a recept Elmirától származik, méghozzá az Oázis kertészet magazinjából.Eredetileg zabpehely van benne, én ezt mandulára cseréltem és nekem nem lett annyira morzsálódós, lehetett kanalazni, viszont jobban elázik a tészta, kevesebb meggy is elég.

Meggyes pite

Hozzávalók:
1,5 bögre (2 dl-es bögrét használjunk) őrölt kókuszreszelék
1 bögre őrölt mandula (eredetileg 3/4 bögre örült zabpehely)
4 ek. xilit
1/2 csomag sütőporvagy 1 tk. szódabikarbóna
3/4 bögre olvasztott vaj
3 tojás
1 tk. vaníliakivonat
60-70 dkg meggy (ahogy fér, nálam 50 dkg volt)

öntethez:
1/2 bögre olvasztott vaj
2 tojás
2 ek. xilit
fahéj ízlés szerint

Elkészítés:
A tésztához mindent mixerrel összekeverünk, majd a piteformába kanalazzuk/nyomkodjuk, a tetejére tesszük a (mirelit - így kevésbé ázik el a tészta) meggyeket,szórjuk meg némi xilittel, majd süssük 180 fokon 40 percig. Közben keverjük össze az öntet hozzávalóit, 40 perc elteltével vegyük ki a pitét és öntsük rá az öntetet és süssük még 25 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése